News Flash:

4 remedii naturiste care pot fi periculoase

15 Septembrie 2017
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
aconitum
Este o prejudecata faptul ca tratamentele medicale naturale sau alternative sunt mai sigure decat medicamentele eliberate pe baza de reteta si procedurile efectuate intr-o clinica medicala, conform health.com.

Turmeric
O moarte recenta provocata de turmeric este dovada ca si tratamentele naturale pot fi periculoase.
Potrivit unui raport al unui post local afiliat ABC News, Jade Erick din Encinitas, California, a murit dupa o infuzie de turmeric IV, ceea ce a dus la o reactie adversa. Cauza oficiala de deces a fost "encefalopatia anoxica", dupa ce inima s-a oprit si creierul a fost lipsit de oxigen.


Erick a suferit de pe urma eczemelor, pe care spera ca le-ar putea vindeca turmericul. Dar doza de tumeric administrata prin perfuzie a fost mult prea mare, spune Malcolm Taw, MD, director al Centrului UCLA pentru medicina East-West - Westlake Village. "Eu recomand turmeric pe cale orala, deoarece este un antiinflamator", spune el. Cu toate acestea, unele substante pot fi atat otrava, cat si remediu. "


Nu trebuie sa folositi niciodata o substanta asa, fara a consulta mai intai un medic, spune el. De asemenea, aveti grija de aceste tratamente "naturale" sau alternative pot afecta grav sanatatea dumneavoastra.


Carbune activ
Medicii folosesc carbune activ pentru a trata supradozele, deoarece substanta "leaga" substantele chimice daunatoare, impiedicand absorbtia lor in intestin, explica Shanna Levine, medic din New York City. In comunitatea de medicina alternativa, este folosit ca un mijloc de scadere a colesterolului prin ingestie, spune ea.

Dar exista o lista a potentialelor efecte secundare: carbunele activ poate reduce eficacitatea altor medicamente, inclusiv contraceptia. Daca este inhalat in loc de a fi inghitit poate provoca leziuni pulmonare. si poate duce, de asemenea, la un stomac deranjat. "Va sfatuesc sa nu ingerati carbune activ, deoarece daunele depasesc beneficiile", spune dr. Levine.


Aconit
O alta femeie din California a murit recent dupa ce a baut ceai care contine aconit din China, conform Departamentului Sanatatii din San Francisco. Cand este consumata, planta purpurie poate provoca greata, durere toracica, palpitatii ale inimii, slabiciune sau paralizie a membrelor.
in timp ce aconitul brut este otravitor, aconitul procesat este uneori folosit in cantitati mici in comunitatea de medicina alternativa pentru a trata durerea.


Apa oxigenata
Unele magazine de medicamente alternative vand peroxid de hidrogen cu concentratie ridicata ca remediu care imbunatateste sanatatea. Conform unui articol recent publicat in Analele Medicinii de Urgenta, aproximativ 300 de persoane au fost otravite, iar cinci au murit dupa consumarea substantei.
Oamenii cred ca introducand oxigen suplimentar in bautura asta imbunatateste cumva sanatatea ta", spune Benjamin Hatten, profesor asistent de medicina de urgenta la Universitatea din Colorado.


"Nu exista o dovada stiintifica care sa sustina aceste proprietati, asa ca nu va lasati pacaliti si cu siguranta nu beti. Daca consumati din greseala prea mult, ar putea avea consecinte foarte grave ", spune dr. Hatten.


alternative mai sigure turmeric carbune activ aconit apa oxigenata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005164 (s)