News Flash:

3 tipuri de conducatori moderni, care au cucerit lumea. Daca ai gasit acest articol, da-i neaparat sefului sa citeasca

29 Iunie 2018
955 Vizualizari | 0 Comentarii
sef

In companiile de astazi creste cererea fata de cu totul altfel de conducatori – sinceri si gata sa-si slujeasca angajatii.

In prezent, urmarim un altfel de liderism, unul prezent la mai multe niveluri ale ierarhiei, care nu au granite foarte bine delimitate intre ele. Iata cateva tipuri noi de conducatori, care s-au format in secolul XXI.

1. Conducatorul-sluga

Acesta este conducatorul care-si slujeste angajatii. Mike DeFrino, directorul Kimpton Hotels&Restaurants, intoarce piramida ierarhica si isi investeste subalternii cu putere. Astfel, DeFrino poate singur sa duca valizele clientilor in camera de hotel sau ii inregistreaza pe cei care se cazeaza. El spune ca acest stil de conducere il determina sa vorbeasca mai putin si sa asculte mai mult.

Avantaje: Poti afla si intelege mult mai mult atunci cand ii asculti pe angajati si nu mai crezi ca doar tu ai dreptate. Munca reala se face la nivelurile inferioare si nu in biroul directorului, crede DeFrino.

Dezavantaje: Daca liderul se retine prea mult in rolul de „sluga” pot aparea probleme. De exemplu, in situatiile neprevazute, cand e nevoie sa se ia decizii importante foarte rapid, acesta trebuie sa revina repede la conducere.

2. Conducatorul transparent emotional

Astazi, angajatii vor sa vada niste conducatori transparenti, sinceri si nu dintre cei care se controleaza in toate. Ne referim la persoanele emotionale, care spun ceea ce cred, fara sa se gandeasca la consecinte. Psihologul Karen West crede ca atunci cand subalternii isi simt si isi inteleg seful, increderea fata de el creste.
Avantaje: Acest stil de conducere poate fi eficient, pentru ca unii angajati vor sa primeasca o reactie imediata si niste indicatii neintarziate.

Dezavantaje: Problema apare atunci cand astfel de conducatori nu-si pot controla emotiile. Atunci cand acestia trec printr-un stres puternic, pot resimti si subalternii, spune West.

3. Conducatorul-prieten

Acesti lideri sunt perceputi ca niste colegi, care nu se tem sa munceasca de rand cu ceilalti. Asa procedeaza Stephanie Horbachevski, sefa companiei StyleHaul. De la fondarea companiei in 2009, aceasta nu are propriul birou, ea se muta dintr-o incapere in alta pentru a-si cunoaste mai bine echipa. Ea are relatii foarte stranse cu angajatii sai: acestia stau in apartamentele ei din Los Angeles si New York, atunci cand merg in deplasari.

Avantaje: Acesti oameni stiu sa mentina un echilibru intre statutul lor de sef si prieten, ceea ce poate fi util pentru companie.

Dezavantaje: Cand aceasta trecere intre statusuri nu are loc, afacerea are de suferit. Intr-o companie exista sarcini care trebuiesc indeplinite. Exista obligatii, care pot veni in contradictie cu relatiile de prietenie. De aceea, un astfel de conducator, trebuie sa fie constient de conflictul care poate aparea intre statusurile sale.


avantaje dezavantaje 3 conducatorul-prieten
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004820 (s)