News Flash:

3 bauturi sanatoase pe baza de ghimbir

4 Iulie 2016
1686 Vizualizari | 0 Comentarii
s560x316 bautura cu ghimbir 1
Ghimbirul este considerat un tratament minune pentru diverse afectiuni (ajuta la digestie, calmeaza greturile, durerile abdominale si gazele intestinale, are efect inflamator si intareste sistemul imunitar). Daca vreti ceva racoritor si revigorant pentru vara, dar si sanatos preparati una dintre aceste bauturi cu ghimbir:

Gingerada 

Aceasta bautura de ghimbir este o varianta a li­mo­nadei. Da­ca, dupa prepa­rare, o la­sati ca­teva ore la tem­­peratura ca­me­­rei, veti obtine o bautura usor aci­­dulata.

Ingrediente: 2 cm de rada­cina de ghimbir, 2 litri de apa plata, miere (sau sirop de artar, agave etc.), zeama de la 3 la­mai.

Mod de preparare: Spalati bine ghim­birul, fara a-l curata de coaja, si dati-l pe raza­toa­rea mare. Puneti apoi toate ingre­dientele in blender si, la final, strecurati.

Bautura din ghimbir, ardei iute si lamaie pentru detoxifierea organismului si arderea grasimilor

Elixir de ghimbir

Ingrediente: 3 cm de radacina de ghimbir rasa, 1 ceasca de apa plata, 1 lingura sirop de artar, zeama de la o jumatate de lime, 1 varf de lingu­rita de pi­per negru ma­cinat, 1 praf de sare de Hima­laya.

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredi­en­­tele in blender si se bea imediat.

Nota: Daca nu aveti si­rop de artar, puteti fo­losi miere de albine. Totul e sa nu faceti bautura prea dulce. Trebuie sa simtiti si iuteala ghimbirului, si "fo­cul" piperului - ajutoarele unei bune digestii.

Sucul de ghimbir, bautura care inlocuieste cafeaua. Vezi si alte bauturi naturale cu efect energizant

Iaurt cu ghimbir

O bautura savuroasa, pe care o puteti prepara in doua variante: sarata si dulce. Daca o preferati pe cea dul­ce, inlocuiti chimenul cu carda­mom si sarea cu miere sau zahar brun.

Ingrediente: 1 lingura cu varf de ghimbir ras fin, 200 ml iaurt natural, 200 ml apa rece, 5-6 cuburi de gheata, 1 lingurita de chimen, un praf de sare.

Mod de prepa­rare: Prajiti putin semintele de chimen (intr-o tigaie fara ulei) si zdrobiti-le intr-un mojar. Pu­neti apoi toate ingredientele in blender si serviti.

ghimbirul gingerada
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004840 (s)