News Flash:

25 de reguli de eticheta si bune maniere pe care toata lumea ar trebui sa le stie

18 Mai 2018
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
reguli

Este total gresit. Eticheta este o cultura a vorbitului, curtoaziei, aparitiei per ansamblu si control asupra propriilor emotii. In acest articol va vom lista 25 de reguli de eticheta pe care orice persoana respectabila trebuie sa le cunoasca si indeplineasca. Haideti sa vedem.

1. Atunci cand spui „te invit”, tu platesti.
Daca spui „hai sa mergem la un restaurant”, atunci fiecare plateste in numele lui. Daca un barbat doreste sa plateasca pentru o femeie, este in regula ca ea sa accepte.

2. Niciodata nu faci o vizita neanuntat. Nu stii in ce masura deranjezi persoana in cauza.

O femeie britanica spunea ca atunci cand avea vizitatori neanuntati, isi punea palaria pe cap si cizmele in picioare si, daca ii placea vizitatorul spunea „A, ce bine, tocmai ce am ajuns acasa”, iar daca nu „A, imi pare rau, tocmai eram pe picior de plecare”.

3. Cand esti cu o alta persoana la masa, nu iti pune telefonul mobil

pe masa. Acest gest arata ca telefonul in sine este mai important decat discutia pe care o porti si ca in orice moment iti poti verifica contul de facebook, instagram si asa mai departe. Denota lipsa de respect.

4. Nu invita o fata in oras ca sa-ti trimiti cu altcineva mesaje toata seara.

5. Un barbat nu cara niciodata poseta doamnei. Daca vrea ii poate cara pardesiul.

6. Daca mergi alaturi de o persoana si acea persoana saluta in trecere o alta persoana, chiar daca tu nu o cunosti, trebui sa saluti la randu-ti.

7. Nu este obligatoriu sa mananci sushi cu bete, mai ales daca le folosesti cu dificultate. Poti folosi lejer tacamurile.

8. Pantofii trebuie sa va fie tot timpul curati.
9. Evita sa vorbesti nimicuri la telefon. Daca ai neaparata nevoie sa vorbesti cu cineva, alege sa te intalnesti cu persoana in cauza fata in fata.

10. Atunci cand cineva te jigneste nu trebuie sa raspunzi cu aceeasi moneda, nu te cobora la nivelul lor, doar zambeste si ignora.

11. Un barbat trebuie sa mearga intotdeauna in partea stanga a femeii. Exceptie fac barbatii care sunt in armata in cazul in care vor trebui sa salute pe strada.

12. Soferii trebuie sa fie atenti ca atunci cand sunt lacuri pe strada sa nu stropeasca pietonii.

13. Sunt 9 lucruri pe care trebuie sa le tineti pentru voi exclusiv: varsta, nivelul de bunastare, certurile familiale, religia, problemele medicale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea si dizgratia.

14. Intr-o sala de cinema sau teatru trebuie sa va asezati pe locurile voastre cu fata catre cei care s-au asezat deja. Barbatul intra primul.
15. Un barbat nu trebuie sa atinga o femeie fara permisiunea acesteia, fie ca este vorba de o tinere de mana sau de umar.

16. Daca cineva te striga „Alo, tu de acolo!”, nici macar nu trebuie sa va deranjati sa rasopundeti. Daca vor sa va abordeze, trebuie sa stie sa o faca politicos.

17. Regula de aur este sa folosest parfum cu moderatie. Daca seara inca iti simti parfumul, inseamna ca toti cei care au interactionat cu tine de-a lungul zilei sunt deja plictisiti.

18. Un barbat bine crescut respecta intotdeauna o femeie.

19. In prezenta unei femei, barbatul va fuma doar cu permisiunea ei.

20. Indiferent de statutul pe care il ai, atunci cand intri intr-o camera in care sunt deja alti oameni, tu trebuie sa fii cel care saluta.

21. Respecta corespondenta celorlalti. Parintii nu trebuie sa citeasca corespondenta copiilor, partenerii nu trebuie sa-si citeasca mesajele sau e-mailurile unul altuia.

22. Nu incerca din rasputeri sa fii la moda, alege sa te imbraci simplu si cu bun gust.
23. Daca cineva te iarta dupa ce ti-ai cerut iertare, evita sa atingi persoana in cauza in semn de „imi pare rau”. Ofera-i timp si spatiu.

24. Evita sa razi prea tare, sa vorbesti prea tare sau sa privesti insistent oamenii. Este jignitor.

25. Nu uita sa multumesti si sa apreciezi tot timpul ceea ce prietenii si familia fac pentru tine. Nu considera ca ti se cuvine.

Asadar, eticheta conteaza, este un limbaj al respectului reciproc. Incercati, veti vedea cat de mult va veti diferentia de toti ceilalti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004673 (s)