News Flash:

24 de migranti cu cetatenie turca, opriti la frontiera de sud-vest

21 August 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
imigrantul
Un numar de 24 de migranti cu cetatenie turca, ce intentionau sa intre ilegal in Romania pe jos, din Serbia, au fost depistati in noaptea de sambata spre duminica de o echipa comuna formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis. 
"In data de 20 august, in jurul orei 23,30, o echipa comuna formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, in cadrul unei misiuni comune desfasurate in baza planului comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului, a depistat, intr-un lan de porumb aflat in apropierea granitei cu Serbia, pe directia localitatii de frontiera Comlosu Mic, mai multe persoane de origine afro-asiatica ce nu isi justificau prezenta in zona. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate doua grupuri de persoane, care au fost preluate si transportate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, in vederea cercetarilor", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF). 
Potrivit sursei citate, din primele verificari s-a stabilit ca sunt 24 de persoane, 13 adulti (7 barbati si 6 femei), cu varste cuprinse intre 18 si 34 ani si 11 copii, cu varste cuprinse intre 3 luni si 7 ani. 
"Din primele declaratii si din documentele descoperite asupra adultilor, a rezultat ca acestia sunt cetateni turci. Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost intarit, conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale", se arata in acelasi comunicat. 
Incepand de vineri, in vederea cresterii gradului de siguranta la frontiera de sud-vest a Romaniei, s-au luat masuri de suplimentare a efectivelor si mijloacelor logistice, astfel politistii de frontiera actioneaza in echipaje mixte, dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu, cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti, precum si Inspectoratului General de Aviatie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004751 (s)