News Flash:

2014, unul festivalelor la Timisoara

3 Ianuarie 2015
1388 Vizualizari | 0 Comentarii
Timișorenii amatori de distracție și de muzică bună au avut parte de un an plin, atat în orașul de pe Bega, cat și în afara acestuia. Melomanii s-au bucurat de sutele de petreceri și concerte care au avut loc în Timișoara în 2014, dar nu s-au sfiit nici să iasă din urbe sau chiar să treacă granițele pentru a se distra la unele dintre cele mai populare festivaluri ale momentului.
In 2014, scena de clubbing din Timișoara a fost una foarte bogată, iar numărul DJ-ilor de renume care au ajuns aici este unul greu de ignorat. Printre aceștia se află și cunoscutul Jan Blomqvist, DJ-ul berlinez care a fost aici în luna octombrie. Prestația sa live a fost una de neuitat, iar evenimentul s-a desfășurat într-o locație nouă, respectiv în podul fabricii Pasmatex, scrie tion.ro.
Tot din seria DJ-ilor de renume, care au trecut anul acesta prin Timișoara, nu trebuie uitat nici duo-ul britanic Stanton Warriors. Aceștia au venit în capitala Banatului pentru a promova viitoarea ediție a festivalului Electric Castle, care va avea loc în vara lui 2015. Lista artiștilor care s-au dedicat muzicii electronice și care au făcut spectacol la Timișoara este lungă.
Tot în 2014, în orașul de pe Bega, au ajuns, pentru prima oară, australienii de la The Cat Empire. Aceștia au urcat pe scena JazzTM din Piața Victoriei, unde au susținut un concert excepțional. Acest lucru a fost demonstrat și de numărul mare de timișoreni care au venit să danseze și să cante alături de băieții de la The Cat Empire, chiar dacă a plouat abundent pe toată durata concertului.
Un alt eveniment spectaculos care s-a desfășurat pe scena JazzTM a fost cel al artistului american Al Jarreau. Acesta a reușit să creeze o atmosferă de neuitat, publicul dansand alături de el pană în ultimul moment al concertului.
Festivalul Plai a demonstrat și în 2014 că merită din plin titlul de Small Best Festival, la care este nominalizat și anul acesta. Organizatorii evenimentului au reușit să-i aducă la Timișoara, în luna septembrie, pe membrii trupei Asian Dub Foundation. Englezii au făcut spectacol pe scena de la Plai, publicul avand parte de o seară de neuitat în compania acestora. Tot la Plai a avut loc și mult așteptatul concert Subcarpați + Orchestra, un eveniment inedit care s-a bucurat de multă atenție din partea iubitorilor de muzică din Timișoara.In 2014 Timișoara a fost și gazda unor festivaluri noi. Printre acestea se numără și prima ediție a Cloud Walker, festivalul de metal și rock organizat de Daos. Evenimentul a reunit la Timișoara nouă trupe, atat din Romania, cat și din străinătate și s-a bucurat de succes în randul fanilor acestui tip de muzică.
Atunci cand vine vorba de muzică bună și distracție, timișorenii nu țin cont de granițele orașului sau ale țării. Aceștia au călătorit, în număr considerabil, la Cluj, pentru a participa la ediția din 2014 a festivalului Electric Castle, unde s-au putut bucura de zeci de prestații live. Din line-up-ul festivalului nu au lipsit Bonobo, Wilkinson, Șuie Paparude, Dub FX sau Akua Naru.
In afara țării, locuitorii orașului de pe Bega au petrecut așa cum se cuvine și la Festivalul Sziget, din Budapesta, unde au putut să se bucure de sute de concerte. Blink 182, Placebo, Korn, Imagine Dragons, Skrillex, Lily Allen, Cee Lo Green, Queens of the Stone Age sau OutKast au fost doar cateva dintre numele care au ajuns pe line-up-ul Sziget din 2014.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005140 (s)