News Flash:

2014, un an de cosmar pentru administratia publica: zeci de primari si sefi de CJ au ajuns la DNA. Cati sunt din Timis

27 Decembrie 2014
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
Titu Bojin
Putem spune usor despre anul 2014 ca a fost unul negru pentru administratia publica locala. 17 presedinti de consilii judetene din Romania si zeci de primari au probleme cu DNA pentru acte de coruptie. Avem si politicieni din Timis in aceasta lista. Cat despre Ordonanta traseistilor, aceasta este o alta pata pe obrazul alesilor locali, dupa ce a fost declarata neconstitutionala.
Printre cei anchetati de DNA se numara si presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, dar si presedintii CJ Hunedoara, Bacau, Buzau, Brasov. O parte din primarii care au probleme cu legea au fost deja condamnati la inchisoare, scrie hotnews.ro.

Titu Bojin a DEMISIONAT!
 
Presedintii de CJ arestati sau aflati in atentia DNA: Cristinel Bigiu – presedintele CJ Buzau, Mircea Molot – seful CJ Hunedoara, Titu Bojin – presedintele CJ Timis, Dragos Benea – presedintele CJ Bacau, Florin Turcanu – presedintele CJ Botosani, Aristotel Cancescu – presedintele CJ Brasov, Gheorghe Bunea Stancu – presedintele CJ Braila, Horea Uioreanu – seful CJ Cluj, Nicusor Constantinescu – seful CJ Constanta, Adrian Tutuianu – seful CJ Dambovita, Ion Prioteasa – presedintele CJ Dolj, Borboly Csaba – seful CJ Harghita, Adrian Duicu – presedintele CJ Mehedinti, Mircea Cosma – presedintele CJ Prahova, Ion Cindrea – presedintele CJ Sibiu, Marian Oprisan – presedintele CJ Vrancea si Constantin Nicolescu – fost presedinte al CJ Arges.
Titu Bojin este cercetat sub control judiciar dupa ce procurorii DNA au facut, pe 10 decembrie, perchezitii la sediul CJ. Acesta a fost saltat pentru audieri.
Potrivit unor documente ale procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.
Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.
Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.
Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Primari arestati, trimisi in judecata sau condamnati in 2014:
Tudor Pendiuc – Pitesti
Adrian Docomos – Beius
Nicolae Matei – Navodari
Antonie Solomon – fost primar Craiova
Valentin Francu – fost primar Ramnicu-Valcea
Liviu Spataru – fost primar Resita
Florin Boriga – Targoviste
Mircia Gutau – fost primar Ramnicu Valcea
Sorin Apostu – fost primar Cluj
Gheorghe Stefan – Piatra-Neamt
Claudiu Mihai Tusac – fost primar Mangalia
Aurel Olarean – Radauti
Gheorghe Ovidiu Nemes – Sighetu Marmatiei
Constantin Boscodeala – Buzau
Radu Mazare – Constanta
Romeo Stavarache – Bacau
Acestor primari de orase li se adauga zeci de primari de comune. 

titu bojin cristinel bigiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008763 (s)