News Flash:

2000 de militari si 23 de nave participa la cel mai mare exercitiu naval multinational al anului

18 Iulie 2016
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
nava de razboi
Doua mii de militari romani si din statele NATO si 22 de nave participa incepand de luni si pana pe 22 iulie la cel mai mare exercitiu naval multinational al anului - Sea Shield 16 - care se desfasoara in apele teritoriale romanesti si cele internationale ale Marii Negre.
"Cinci zile, 1000 de militari romani si 1000 de militari din sapte tari se vor antrena in comun pe mare si vor pune in aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta impotriva amenintarilor de orice natura pe mare, subacvatice si aeriene", conform unui comunicat la Statului Major al Fortelor Navale Romane.
La exercitiu, Fortele Navale Romane participa cu 11 nave, doua elicoptere Puma Naval, doua detasamente mobile de lansare rachete si o nava de suport pentru scafandri, Fortele Aeriene Romane asigura secventele exercitiilor de lupta aeriana cu doua aeronave MIG 21 LanceR, dar si un elicopter Puma, pentru evacuare medicala, iar Garda de Coasta romaneasca participa cu o nava de patrulare.
Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia si Ucraina participa cu cinci fregate, trei vanatoare de submarine, o corveta, un submarin, patru aeronave si ofiteri de stat major.
Lai Sea Shield 16, vor fi evaluate structurile din Fortele Navale Romane care sunt nominalizate pentru a face parte din Forta de Reactie NATO 2016-2017 (NATO Reaction Force).

statele nato marii negre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1820 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005893 (s)