News Flash:

2.500 de oameni care au lucrat pe terenul pe care s-au prabusit turnurile gemene au cancer

28 Iulie 2014
817 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 2.500 dintre angajatii care au lucrat in Ground Zero, locul unde s-au prabusit turnurile gemene World Trade Center din New York, sunt bolnavi de cancer, iar un numar foarte mare dintre ei cer despagubiri pentru aceasta boala, scrie New York Post.
Numarul bolnavilor s-a dublat fata de anul trecut, cand publicatia a identificat 1.140 de cazuri de cancer.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a identificat 1.655 de respondenti bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare (politisti, angajati din domeniul sanitar si alti muncitori din oras) intervievati.
Daca se adauga pompierii si persoanele specializate in acordarea primului ajutor, numarul total al oamenilor care au lucrat in Ground Zero si care sunt bolnavi de cancer ajunge la 2.518 de persoane. Departamentul de Pompieri din New York a raportat 863 de membri care sufera de aceasta boala, in urma tratamentelor administrate dupa prabusirea turnurilor gemene, din septembrie 2011.
Un capitan din Departamentul de Pompieri din New York, iesit in prezent la pensie, care a lucrat in Ground Zero, a primit o despagubiree de 1,5 milioane de dolari pentru cancer pancreatic care nu poate fi operat.
“Sper ca mai multe cazuri grave, cum a fost al meu, vor avea prioritate in momentul in care pacientul nu mai are mult de trait”, a declarat fostul capitan pentru New York Post.
In ziua incidentului, el a rechizitionat un autobuz si a reusit sa inchida circulatia pe podul Brooklyn, pentru a ajunge impreuna cu echipa sa intr-un timp cat mai scurt la locul accidentului.
“Am stiu in ziua aceea ca multi dintre noi se vor imbolnavi”, a spus el. A fost nevoit sa se pensioneze in 2008, din cauza problemelor la plamani, iar anul trecut doctorii i-au gasit o tumoare in jurul arterelor. “Doctorii nu puteau extirpa tumoarea fara sa ma ucida”.
Pompierul de 1,89 metri si peste 100 de kilograme in momentul accidentului din septembrie 2011 catareste in prezent 72 de kilograme, din cauza chimioterapiei.
Bolnavii care beneficiaza de despagubiri din partea Fondului de Despagubire a Victimelor primesc 10% pe loc, iar restul de 90% trebuie virati pana in 2016.
Pana la 30 iunie 2014, Fondul de Despagubire a Victimelor a primit 1.145 de solicitari, potrivit datelor publicate de New York Post. Dintre aceste, 881 de solicitari au fost calificate drept eligibile, in timp ce restul de 264 vor fi analizate. Majoritatea solicitarilor vin din partea muncitorilor care s-au imbolnavit in urma tragediei din septembrie 2011.
Pana in prezent, 115 bolnavi de cancer au fost despagubiti cu 50,5 milioane de dolari, sumele individuale fiind cuprinse intre 400.000 de dolari si 4,1 milioane de dolari.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a explicat ca majoritatea persoanelor din echipele de salvare din septembrie 2011 au fost mai predispusi aparitiei de cancer (de prostata, tiroida sau leucemie) fata de restul populatiei. Zf.ro

numarul bolnavilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030759 (s)