News Flash:

14 elevi de clasa a II-a din Timisoara au fost scosi de la ore de parinti, nemultumiti de invatatoare

12 Septembrie 2018
874 Vizualizari | 0 Comentarii

14 elevi de clasa a II-a din Timisoara au fost scosi de la ore de parinti, nemultumiti de invatatoare. Acestia sunt decisi sa nu isi mai lase copii la clasa, daca Inspectoratul Scolar nu ia masuri.

Mai multi parinti ai unor elevi de clasa a II-a de la liceul timisorean Ioan Vidu au decis sa isi scoata elevii de la ore si sustin ca noua invatatoare nu corespunde profesional.

Cristian Cazacu, unul dintre parinti, a declarat pentru tion.ro ca atat in clasa 0, cat si in clasa I, copiii lor avand de suferit din cauza unor alti invatator: "Noi suntem acum cu copiii in clasa a doua, suntem deja la cel de-al treilea cadru didactic. In clasa intai am avut alt cadru didactic, tot suplinitor, dar pensionar. Multumesc la Dumnezeu, el a facut treaba, a bagat carte in copii si au reusit sa recupereze. Dar el era pensionar. Copiii l-au apreciat, multi au plans cand au auzit ca nu mai vine la clasa. In luna august au scos din nou postul la concurs prin sedinta publica si avenit o doamna de la Generala 30. Parintii, cand au vazut ca e o alta suplinitoare, au zis hai sa vedem macar cine e. Din doua – trei telefoane am aflat cine e. Cei de la Generala 30 nu au vrut-o si au pasat-o, acolo a avut probleme cu copiii de la clasa zero. Ni s-a spus, dati-i o sansa. Noi am facut la fel si am dat o sansa si in primul an de scoala si au fost probleme. Primesti prin concurs aceasta invatatoare si nu te intereseaza cine e? Am cerut un cadru didactic titular. Actuala invatatoare a fost suplinitor acolo si nu i-au mai prelungit contractul."

Aura Danielescu, inspector scolar general al judetului Timis, a spus: "Acum discut cu colegul meu, domnul Inspector Stan. S-ar parea ca sunt cativa copii pe care parintii nu-i lasa sa intre la ore. E o problema cu invatatoarea de la clasa. Sunt cinci elevi si nu sunt lasati de parinti sa intre la ore. Ei motiveaza decizia prin faptul ca invatatoarea nu ar fi pregatita. Nu au lasat-o nici macar o saptamana la clasa sa dovedeasca daca ea corespunde sau nu. Am trimis monitor acolo, sa vada cum preda, ea vine de la alta scoala, a primit repartitia. Credeti-ma, nu mai stiu ce sa fac! Daca are 19 ani e prea tanara, daca e prea batrana de ce e batrana, daca are un defect fizic, de ce il are. Este dreptul acelui om sa munceasca, nu ii poti interzice sa o faca. Ea a fost monitorizata la clasa de catre un inspector si in precedentul an scolar si a corespuns din toate punctele de vedere. S-a ajuns intr-o situatie incredibila, sa mearga parintii sa verifice ei invatatorii la notele pe care le-au avut ei la scoala. Sa verifice tot felul de calificative, sa ceara tot felul de pareri. Ei au fost acum o saptamana in audienta la mine, le-am explicat ca acea invatatoare are primita repartitia acolo, aceasta nu se acorda dupa ce aud parintii ca ar fi buna sau nu. Ajungem in situatia in care suntem alesi ca la piata, se uita la ce inaltime ai, la culoarea ochilor, a parului."

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005825 (s)