News Flash:

10 trucuri pentru o curatenie ca la carte

11 Martie 2018
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
curatenie in casa

Cand vine vorba de curatenie sau intretinerea unor obiecte din casa, a sti cateva trucuri te ajuta sa treci usor peste situatiile neprevazute sau neplacute. Iata mai jos 10 metode inedite de curatenie in casa care ne ajuta sa rezolvam rapid si simplu problemele de zi cu zi.

1) Uleiul de eucalipt indeparteaza lipiciul care ramane pe suprafete dupa dezlipirea unui abtibild.

2) Pentru a inlatura urmele de mobila ramase in covoarele de lana puneti o batista peste zona vizata si dati cu fierul de calcat peste. Caldura va face ca fibrele sa-si recapete forma initiala. Nu incercati acest procedeu in cazul covoarelor din fibra sintetica.

3) Pentru ca oglinzile din baie sa nu se mai abureasca frecati suprafata oglinzii cu sapun solid, apoi stergeti-o cu o carpa uscata.

4) Pentru a indeparta petele de ulei de pe hainele de matase frecati usor pata cu malai si scuturati apoi cu delicatete. Apoi turnati din nou malai si lasati-l cateva ore sa absoarba bine uleiul inainte sa duceti haina la spalat.

5) Pentru a face lumanarile sa se topeasca mai lent in timpul arderii, puneti-le intr-o punga de plastic si bagati-le in congelator timp de 24 de ore inainte de a le aprinde.

6) Pentru a nu se forma gheata pe geamuri sau pe parbrizul masinii, daca o lasati iarna afara, amestecati o solutie de apa cu otet (trei sferturi otet, un sfert apa) si pulverizati-o peste suprafata vizata.

7) Daca vreti sa refolositi bucatelele de sapun care va raman in baie, puneti-le in apa calda si turnati glicerina. Ati obtinut sapun lichid.

8) Pentru a aduna cioburile foarte mici de pe podea, dupa ce ati spart un pahar sau o sticla, folositi o felie de paine pe care sa o apasati pe podea in zona vizata.

9) Pentru a opri furnicile sa va intre in casa trasati o line cu creta in zona in care doriti ca acestea sa se opreasca. Creta impiedica furnicile sa lase dara de feromoni care semnalizeaza celorlalte furnici traseul catre mancare (casa dumneavoastra).

10) Pentru a impiedica ofilirea rapida a florilor din vaza adaugati in apa o lingurita de detergent. Detergentul va ucide bacteriile care s-ar acumula altfel in apa si ar face ca florile sa se ofileasca repede.
 


curatenie mobila peste oglinzile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005095 (s)