News Flash:

10 simptome ca ai probleme cu rinichii. NU le ignora

20 August 2016
1794 Vizualizari | 0 Comentarii
rinichji cazut
Boala de rinichi este unul dintre cei mai silentiosi ucigasi. Oamenii adeseori nu sunt constienti ca au o problema pana cand devine foarte serioasa. Conform Fundatiei Nationale a Rinichiului, mai mult de 26 de milioane de americani sufera de un fel sau altul de boala de rinichi.

Rinichii sunt doua organe in forma de bob de fasole, localizati in spatele cavitatii abdominale, de-o parte si de alta a coloanei vertebrale. Ei au multe functii importante pentru organism, cum ar fi eliminarea produsilor toxici care rezulta din functionarea normala a organismului, regleaza productia de globule rosii, secreta hormoni care regleaza tensiunea, si produc o forma activa de vitamina D necesara sanatatii oaselor.
Functia rinichilor sufera o scadere pe masura ce avansam in varsta. In afara de asta insa, anumiti factori va expun la un risc mai mare de a dezvolta afectiuni renale. Acestia includ un istoric familiam de diabet, hipertensiune, fumat si obezitate.

Iata TOP 10 simptome de boala de rinichi

1. Schimbari in functia urinara
Trezit noaptea de cateva ori pentru a urina
Nevoia de a urina, dar incapacitatea de a face asta ajunsi la baie
Urina mai inchisa la culoare decat de obicei
Urina spumoasa
Urina care contine sange
Sentiment de presiune sau dificultate la urinare
Durere sau sentiment de arsursa la urinare
2. Umflaturi pe corp
Este treaba rinichilor sa elimine toxine si lichid in exces din corp. Cand nu se intampla asta, fluidul in exces se acumuleaza in corp, si acest lucru se poate observa la maini, picioare, fata, sub ochi, si la nivelul gleznelor.
3. Oboseala severa si slabiciune
Cand rinichii nu functioneaza bine, exista o sansa mare de a va simti foarte obositi majoritatea timpului. Va puteti simti obositi fara nici un motiv aparent. Doua cauze tipice sunt: anemia, si acumularea de compusi toxici in corp.
Rinichii sanatosi secreta un hormon numit eritropoietina, care ajuta la productia globulelor rosii. Rinichii afectati de boala produc mai putin hormon, asadar se vor produce mai putine globule rosii ducand la anemie.
4. Ameteli
Daca boala renala duce la anemie, veti suferi si ameteli frecvente, care se manifesta printr-un sentiment de instabilitate, pierderea echilibrului. Acest lucru se intampla datorita unui aport insuficient de oxigen al creierului, secundar lipsei de globule rosii suficiente.

5. Dureri de spate inexplicabile
Dureri de spate inexplicabile sau ale abdomenului pot fi simptome ale afectiunilor renale, cum ar fi pietrele la rinichi. De asemenea, rinichii polichistici, care sunt mosteniti genetic, pot cauza dureri de spate sau abdomen.
6. Eruptii cutanate si mancarimi
Eruptiile care apar deodata, iritatii, si mancarimi excesive sunt simptome ale anumitor tipuri de afectiuni renale. Acest lucru se datoreaza si el acumularii de toxine in corp. Pe langa asta, este afectat si echilibrul dintre calciu si fosfor in sange, care cauzeaza mancarimile excesive.
7. Respiratie cu miros de amoniac
De asemenea, avand o boala de rinichi, puteti simti un gust metalic in gura sau o respiratie cu miros de amoniac. Acest lucru se datoreaza acumularii de uree in sange. Ureea este descompusa la amoniac in saliva, astfel cauzand o respiratie cu miros de urina.
8. Greturi sau varsaturi
Sunt foarte comune matinal, si se datoreaza tot acumularii de uree in sange. Acest lucru stimuleaza mucoasa gastrointestinala ducand la aceste probleme.
9. Sentiment de frig
Alt simptom al anemiei, care poate fi cauzata de boala de rinichi. Va poate fi frig chiar si atunci cand e cald. Daca va e frig mereu, si sunteti ametiti si slabi, consultati un doctor.
10. Respiratie ingreunata
Daca va simtiti respiratia ingreunata, poate fi un semn de boala. Functia proasta a rinichilor duce la acumulari de fluid in plamani, care cauzeaza acumulari de lichid in plamani. Sau, poate fi datorita anemiei.

rinichii 4 ameteli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005235 (s)