News Flash:

10 secrete ale curateniei pe care le-am aflat de la cameristele experimentate

8 Martie 2018
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
curatenie

Daca cineva cunoaste sa faca curatenie intr-o camera repede si eficient, atunci aceasta este o camerista din hotelurile de elita. Ele poseda foarte multe trucuri si pot da multe sfaturi care va vor ajuta sa faceti curatenie in locuinta dvs. Iata cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a va usura munca.

1. Initial ele strang tot ce este in plus

Maria Stickney, menajera administrator in hotelul Radisson Blu Mall din Bloomington, prefera initial sa scoata din camera gunoiul si cearsafurile murdare pentru a incepe curatenia de la zero. Ea scoate tot gunoiul in saci, strange lenjeria de pe paturi, prosoapele si tot ce au mai lasat clientii in camera. Din camera de baie ea strange toate recipientele cu produse cosmetice. „Acest lucru ne ajuta sa evitam sa stergem praful in jurul lor si apoi sa le aranjam la loc pe suprafata umeda si respectiv pot ramane urme” – ne spune ea.

2. Ele prefera microfibra pentru stergerea prafului

Secretul stergerii eficiente a prafului consta in alegerea unei carpe corecte. Microfibra este cea mai potrivita pentru acest lucru. Daca nu aveti o astfel de carpa, folositi una din bumbac 100%, de exemplu, de la scutecele copiilor, tricouri, lenjerie de pat. Nu folositi in acest scop prosoapele sau poliesterul, ele vor crea si mai mult praf.

3. Ele permanent curata draperiile

Particulele de praf de pe draperii pot sa circule mult timp prin camera. „Cea mai buna metoda de curatat draperiile de praf, este sa folositi un prosop umed sau uscat, ne spune Maria Stickney. Luati un prosop de marime medie, el trebuie sa fie suficient de greu, pentru o lovitura puternica, dar si suficient de usor pentru a nu va durea mana. Faceti-l rola si scuturati draperiile. Praful va cadea pe podea, iar apoi il veti aspira cu aspiratorul”.

4. Ele dau cu aspiratorul inainte de a da cu mopul

Dati cu aspiratorul sau maturati inainte de a sterge cu mopul. „Dvs. nu doriti sa gasiti fire de par ude pe podea, ele se indeparteaza foarte greu, spune Stickney. Incepeti sa spalati podeaua din cel mai indepartat colt si inaintati spre usa.”

5. Ele fac curat in baie in ultimul rand

Incepeti sa faceti curatenie din dormitor si nu din baie pentru a minimiza raspandirea bacteriilor care sunt foarte multe in baie.

6. Ele cunosc ca produsele de curatare au nevoie de timp inainte de a incepe sa actioneze

Lasati produsele sa lucreze pentru dvs. „Pulverizati peretii cabinei de dus si a toaletei si lasati sa actioneze cateva minute, spune Skitney. Folositi acest timp pentru a curata oglinzile, geamurile, dulapioarele si tot ce este in camera. Veti pierde mai putin forte, iar murdaria se va indeparta mai usor, deoarece produsele dvs. si-au facut efectul.”

7. Ele aspira nu asa cum v-ati invatat

Probabil mama v-a invatat sa incepeti sa dati cu aspiratorul din cel mai indepartat colt si sa mergeti spre iesirea din camera. Insa cameristele folosesc o alta metoda: „Initial ele aspira acele locuri din camera pe care se circula cel mai des, apoi merg spre iesire. In acest mod veti aspira de doua ori zonele cel mai des folosite.”

8. Ele folosesc otetul

„Credeti ca folosim vreun detergent secret pentru a face curatenie, insa cel mai eficient produs pe care il avem este otetul si apa, spune Stickney. Acest produs curata foarte bine multe locuri si chiar poate indeparta urmele lasate de alti detergenti. Umpleti un pulverizator cu solutie din 0 parte de otet si trei parti de apa si actionati.”

9. Ele au mereu in buzunar o periuta de dinti

Desigur, putin probabil ca cineva va curata fiecare centimetru din apartament cu o mica periuta, insa Stickney o foloseste uneori. „Eu am cateva periute care ma ajuta sa curat cele mai mici si mai indepartate zone.”

10. Ele au ustensilele de curatat mereu la indemana

Cameristele au la indemana tot necesarul pentru curatenie pe carucioarele speciale. Luati exemplu de la ele si faceti un mini carucior. Umpleti un cos de plastic cu toti detergentii, carpele si periile necesare. „Atunci cand totul se afla intr-un singur loc, veti economisi timp pentru lucru, spune camerista. Tineti setul de ustensile in baie si veti gasit usor tot de ce aveti nevoie.”


curatenie maria stickney
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004881 (s)