News Flash:

10 lucruri neobisnuite despre urina pe care ar trebui sa le cunosti - Numarul 9 chiar e tare!

17 Iunie 2018
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
toaleta

De la cunoasterea numarului de ori in care  aveti nevoie la baie pana la a invata cum sa faceti asta fara a murdari deloc toaleta, astazi veti cunoaste tot ceea ce nu v-ati dat seama. Urmatoarele lucruri iti vor spune aspecte legate de urina pe care le-ai uitat sau nu ti-a placut sa le tii minte, dar acestea au o mare importanta in viata ta. Deoarece pierdeti o cantitate semnificativa de urina intr-o zi intreaga, uneori va confruntati si cu probleme in urinare, deci ne-am gandit sa va informam cu privire la acest aspect.
In afara de nuantele diferite de culori, una dintre faptele ciudate de interes este ca ne poate albi dintii. Este 100% adevarat. In afara de aceasta, pipi este un semn care descrie si sanatatea noastra generala.

Sa parcurgem aici pentru a afla mai multe despre acest subiect dezgustator poate pentru unii, insa foarte important pentru sanatatea noastra:
1. Fetele nu fac pipi din vagin
Organul din corpul feminin pentru distribuirea urinei este uretra si nu vaginul. Exista un alt loc prezent deasupra deschiderii vaginale pentru a servi scopului.
 
2. Pentru albirea dintilor
EEW! Ei bine, suna dezgustator, dar ramasitele urinei tale vor avea ca rezultat dinti mai albi, deoarece amoniacul este un bun agent chimic pentru indepartarea petelor.
 

3. Compozitia urinei
Urina contine aproximativ 95% apa.

//
4. Nu puteti face pipi in acel loc?
Daca aceasta este o problema, atunci probabil ca suferiti de Parurezis si aveti o fobie a oamenilor aflati in jur rezultand incapacitatea dumneavoastra de a urina.
 
5. Varsta afecteaza fluxul
Pe masura ce treceti de varsta de 50 de ani exista o sansa de 33% ca fluxul de urina sa fie limitat de inflamatia glandei prostate, ceea ce duce la slabirea fluxului.
 
6. Oliguria
Suna strain pentru tine? Daca corpul dvs. produce cantitati anormal de urina atunci aceasta afectiune este numita Oligurie.
 
7. 3000 componente
Compozitia urinei dvs. are mai mult de 3.000 de compusi.
 
8. Urinezi de 7 ori pe zi
Acest lucru este normal, desi nu ai fi etichetat ca anormal daca nu o faci de sapte ori pe zi sau o faci mai mult decat atat. Depinde de consumul de alimente si bauturi, dar daca frecventa este prea mare sau scazuta, atunci ar trebui sa vedeti un doctor.
 
9. Potentialul unui praf de pusca
Urina dvs. contine azotat printre compusii de 3000 care pot fi apoi transformati din azotat de calciu in azotat de potasiu. Dupa ce se face acest lucru daca il combinaticu carbune si sulf puteti obtine praf de pusca din urina.
 
10. Capacitatea vezicii urinare
O medie de 1500 ml de urina este produsa in corpul dumneavoastra in 24 de ore, iar vezica urinara este capabila sa mentina numai 400 pana la 600 ml. Asta inseamna ca, daca va fortati sa nu mergeti la toaleta, dupa 9-10 ore, veti face pipi in pantaloni din cauza presiunii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008173 (s)