News Flash:

10 greseli care iti afecteaza sanatatea picioarelor

29 Iulie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
sandale inalte platforma

Atunci cand vine sezonul estival, rafturile magazinelor deîncaltaminte detin o gama abundenta de pantofi de vara pentru toate gusturile, fie ca este vorba despre model, culoare sau pret. Pe langa criteriul estetic al fiecarei perechi de pantofi, trebuie luata în considerare si sanatatea, confortul sau igiena piciorului atunci cand vine vorba despre a face o alegere.

Iata 10 greseli pe care le faci cand alegi încaltamintea de vara:

1. Talpa prea îngusta 
Atunci cand porti ceva care are talpa mult prea îngusta, creezi o impresie neplacuta. Pe langa asta, poate fi un factor care sa contribuie la deformarea articulatiilor piciorului si poate conduce la aparitia bataturilor pe degete. Pantofii care au talpa îngusta dau impresia de unghii incolore si irita foarte tare pielea.

2. Încuietorile amplasate gresit
În acest caz, piciorul nu reuseste sa îsi gaseasca pozitia corecta. Lipseste contactul dintre scobitura piciorului si curba talpii pantofului. Asadar, nu exista un sprijin al piciorului pe întreaga suprafata a pantofului, ci numai pe cele doua extremitati: cel de sub calcaie si cel de sub talpa piciorului. Daca porti acesti pantofi, trebuie sa iei în considerare anumite riscuri, precum aparitia problemelor de circulatie, care duc la dureri de picioare sau transpiratie excesiva.

3 tipuri de incaltaminte de vara care iti pun in pericol picioarele

3. Talpa mai lunga decat piciorul
Talpile excesiv de lungi sunt foarte des întalnite la sandalele si slapii care au o banda ce trece printre degetele de la picioare. Distanta dintre varfurile degetelor de la picioare si marginea din fata a talpii este, de obicei, prea mare pentru a oferi confort la mers. Acesta devine ciudat si nesigur, ceea ce ar putea provoca boli ale tesuturilor si articulatiilor. Pe langa asta, exista un risc ridicat de a te împiedica.

4. Talpa prea scurta
Acest lucru se întalneste, de obicei, la sandale. Trebuie sa îti sprijini în mod constant încaltamintea cu degetele de la picioare, astfel încat sa nu cada. De aici se întelege ca muschii sunt tot timpul tensionati si exista riscul de a-ti luxa un calcai. Atunci cand vrei sa îti cumperi o pereche noua de pantofi, aminteste-ti ca trebuie sa te orientezi dupa cel mai din fata punct al piciorului.

5. Pantofii sunt prea largi
Degetele de la picioare sunt cele care sustin o pereche de pantofi prea largi. Asta înseamna o suprasolicitare a muschilor picioarelor, ceea ce poate conduce la un mers inestetic. Purtarea unor astfel de pantofi poate duce la deformarea picioarelor, a articulatiilor si la aparitia durerilor de genunchi si de spate.

6. Pantofii sunt cu un numar sau doua mai mari
Atunci cand porti pantofi care îti sunt mari, muschii se tensioneaza de fiecare data cand ridici piciorul, pentru a nu pierde pantoful. Asta te poate face sa te împiedici si sa îti pierzi echilibrul. La fel ca pantofii care îti sunt prea mici, si acestia sunt la fel de daunatori, pentru ca îti pot provoca bataturi.

7. Materialul din care sunt confectionati pantofii nu este natural
Vara este recomandata purtarea pantofilor din materiale naturale, cum ar fi pielea sau textilele. Pielea falsa purtata pe o vreme calduroasa poate fi foarte daunatoare pentru sanatatea ta, deoarece temperaturile ridicate contribuie la interactionarea pielii tale cu diferite componente chimice. În plus, ventilatia este extrem de slaba în acesti pantofi, ceea ce poate cauza infectii fungice, frecare si leziuni.

6 indicii ca porti incaltaminte nepotrivita

8. Pantofii din piele brevetata
Este de preferat ca pe timpul verii sa te abtii sa porti zilnic pantofi din piele brevetata. Acestia nu ajuta la circulatia aerului si nici la absorbtia de umiditate. Pe langa asta, astfel de pantofi sunt sensibili la schimbarile de temperatura (tind sa crape atunci cand este prea cald sau prea frig).

9. Porti mocasini fara sosete
Daca alegi sa porti acest tip de încaltaminte pe timpul verii, trebuie sa stii ca este necesar sa ai sosete. Altfel, te poti confrunta cu transpiratie excesiva, care poate duce la aparitia ranilor. Este adevarat ca temperatura de afara este prea ridicata pentru a purta sosete, însa poti opta pentru cele care nu se vad din pantofi.

10. Purtarea pantofilor cu talpa plata
Daca porti pantofi cu talpa plata mai mult de 1-2 ore pe zi, trebuie sa stii ca acest lucru este daunator pentru sanatate. Acestia nu sunt conceputi pentru a atenua impactul calcaiului cu solul, ceea ce înseamna un adevarat chin la fiecare pas pe care îl faci. Un alt aspect negativ este faptul ca picioarele raman permanent într-o stare de tensiune, ceea ce creste riscul de entorse si alte leziuni. Greutatea corporala nu este distribuita uniform de-a lungul piciorului, de aceea este recomandat sa porti încaltaminte cu talpa ortopedica, pentru a reduce efectele daunatoare.

Este important sa fii atenta la alegerile pe care le faci vara atunci cand vine vorba de încaltaminte. tine cont de sfaturile noastre si bucura-te de vara în încaltari comode!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005121 (s)