News Flash:

10 fructe si legume miraculoase. Analogie intre forma lor si organele umane

3 Noiembrie 2014
1714 Vizualizari | 0 Comentarii

Multe fructe si legume au proprietati curative dovedite, iar asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Daca le vom consuma frecvent, ne putem feri de afectiuni grave si putem ajuta organismul sa lupte impotriva streului cotidian. Iata care sunt fructele si legumele care pot face minuni pentru sanatatea ta:

1. Morcovul
Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa asemanarea dintre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de structura morcovului. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin si imbunatatirea vederii.

2. Rosia
Daca sectionam o rosie descoperim patru camere, la fel cum are si inima. Cercetarile medicale arata ca aceasta leguma este intr-adevar beneficia pentru inima si sange.

3. Strugurii
Strugurii au si ei forma unei inimi. Fiecare bobita sustinuta de ciorchine arata ca o celula din sange si la fel ca rosia, sunt benefici pentru inima, avand proprietati revitalizante si pentru sange.

4. Nuca
Nuca arata ca un creier in miniatura, iar studiile arata ca intr-adevar, aceste fructe ajuta la dezvoltarea transmitatorilor neuronali.

5. Fasolea
Forma unor boabe de fasole imita forma rinichilor. Aceasta leguminoasa si-a dovedit calitatile terapeutice in afectiunile renale, cum ar fi pielonefrita.

6. Telina si rubarba
Tijele de telina, rubarba si multe alte plante asemanatoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din aceasta categorie au proprietatea de a intari sistemul osos. Oasele si cartilajele sunt alcatuite in proportie de 15-30 % din sodiu, iar aceste legume sunt si ele bogate in sodiu, cam in acelasi procent.

7. Avocado si perele

Fructele in forma de para sunt menite sa imbunatateasca sanatatea uterului si a colului uterin. Potrivit studiilor, femeile care consuma un fruct de avocado pe saptamana sunt ferite de cancerul cervical. Totodata, activitatea hormonala este echilibrata avand o dieta in care includeti un avocado pe saptamana.

8. Cartofii dulci
Cartofii dulci au forma pancreasului si, in ciuda numelui, poate fi un aliment benefic pentru diabetici. Studiile realizate pana acum au demonstrate ca ajuta la stabilizarea nivelului optim de zahar din sange si la diminuarea rezistentei la insulina - hormon secretat de pancreas. sursa: Sanatate.bzi.ro


morcovul morcov ochiul uman rosia rosie strugurii inimi nuca creier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008826 (s)